Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Pe 2.2.24 EDDIE & THE HOT RODS + SAATTOHOITO79 (21:00)

02/02 @ 16:00 - 02:00

Pe 2.2.24 EDDIE & THE HOT RODS + SAATTOHOITO79

Showtime: klo 21.00
Lippu ennakkoon: 22 € + toimituskulut, sisältää eteispalvelumaksun
Lippu ovelta: 24 €
Liput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/tapahtuma/94205

 

Eddie & The Hot Rodsin legendaarinen laulaja Barrie Masters menehtyi lokakuussa 2019 ja se näytti olevan yhtyeen loppu. Yhtyeen jäsenet, jotka tuolloin olivat soittaneet 20 vuotta yhdessä ja olivat pitkäikäisin Hot Rods kokoonpano Barrien taustalla, järjestivät muistokonsertin. Sen myötä syntyi ajatus jatkaa yhtyeen tarinaa. Miehistä tuntui, että heillä oli vielä annettavaa ja samalla he kokivat tärkeäksi jatkaa traditiota, johon olivat niin pitkään kuuluneet.

Kokoonpanoa rukattiin hiukan: Basisti Ian ’Dispter’ Dean siirtyi laulajaksi ja nelikielisen varteen tuli ex-Chords mies Mic Stoner. Muut jäsenet olivat tietenkin rumpali Simon Bowley ja kitaristi Richard Holgarth. Uusia kappaleita syntyi ja niistä ensimmäinen, jonka yhtye levytti oli Guardians of the Legacy. Biisi kertoo juuri siitä kuinka Hot Rods fanit rohkaisivat yhtyettä jatkamaan ja pitämään hengissä yhden
Ison-Britannian tärkeimmän pubrock- / punkrock -yhtyeen perintöä.

Singlen tiimoilta yhtye teki energisyydellään yllättäneen kiertueen, sekä lisäksi keväällä 2023 hienot arviot saaneet Guardians of the Legacy-LP:n. Tuohon levyyn on jenkkifirmalla maailmaanlaajuiset oikeudet, joten sitä tuli Suomeen vain exporttina. Mutta bändi ei Suomea unohtanut, vaan marraskuussa 2023 ilmestyy uusi single Why Should I Care / A Million Miles Away. A-puolella on kitarat raikuvat upeasti kun uuden aallon lippua heilutetaan ylpeänä. B-poskella on upea tulkinta Plimsouls-klassikosta. Single ilmestyy Hiljaiset Levyt -merkillä.

Saattohoito79:n soittajat ovat pitkän linjan muusikoita, jotka 2018 päättivät palata juurilleen. Nimi koottiin parista elementistä. Saattohoito tulee siitä, että soittajien mielestä tämän jälkeen ei enää uutta bändiä kasata, vaan tällä mennään sinne asti minne jatketaan. 79 puolestaan antaa viitteen siitä missä on bändin inspiraatio, 70-luvun lopun uudessa aallossa.

2021 ilmestyi albumi ”Mitä Sä Haluut, Sitä Sä Saat!” ja elokuussa 2023 ”Ajankohtainen Kakkonen” (Hiljaiset Levyt).

Nyt matka jatkuu siis sillä samalla asenteella, joka oli jo vuonna 1979 – pysähtyneisyys pitää potkia pois energisellä rock’n’rollilla.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
02/02
Aika:
16:00 - 02:00
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://www.tiketti.fi/tapahtuma/94205

Tapahtumapaikka

Suistoklubi
Viipurintie 4
Hämeenlinna, 13200 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
03 6120266
Kotisivu:
suisto.fi